Tandpasta

Det er godt at bruge en fluortandpasta hver dag, fordi fluor er et meget effektivt middel mod huller, som gør, at huller udvikles langsommere.

Hvilken tandpasta skal jeg bruge?

Man kan idag få mange forskellige slags tandpasta. Dét man skal være opmærksom på er, hvor meget fluor der er i. Man skal se på, hvor mange ppm F den indeholder. Fluorindholdet skal fremgå af varedeklarationen.

Vi anbefaler, at når den første mælkekindtand bryder frem, skal man bruge en tandpasta med 1450 ppm F (ppm F betyder 'parts per million Fluor'. 1450 ppm svarer altså til 0,145 procent).

Det er vigtigt kun at bruge den mængde tandpasta, som svarer til størrelsen af barnets lillefingernegl.

Er fluortandpasta farligt?

Vi har i den sidste tid – både i medierne og på Facebook – kunnet læse om advarslerne mod at amme sit barn i for lang tid, da nogle skadelige fluor-forbindelser, som bl.a. findes i nogle typer emballage, pizzabakker, imprægneret tøj, husstøv o.a., angiveligt går gennem modermælken over i barnet og derfor selvfølgelig skal undgås i videst omfang.

MEN man skal IKKE være bange for den type fluor, som findes i drikkevand, tandpasta og det vi bruger i Tandplejen! Det er nemlig et helt andet stof og er hverken skadeligt for dig eller dit barn!