Tandplejen i Randers får 3D-scanner

Randers Kommunes innovationspulje har gjort det muligt for Tandplejen at indkøbe en 3D-røntgenscanner til brug ved komplicerede behandlinger og diagnosticering af placering af tænderne i kæberne. Det giver mulighed for hurtigere behandling og forbedret økonomi i den kommunale tandpleje.

16. januar 2017 - Oprettet af Marie Have Qvist

Lederen af Tandplejen i Randers Kommune, Lars Høvenhoff, er en glad mand. Det er han generelt, men lige nu i særdeleshed, fordi han glæder sig over udsigten til, at Tandplejen i Randers Kommune får sin egen 3D-røntgenscanner.

”Indtil nu har vi brugt cirka 150.000 kr. om året på 3D-røntgenbilleder fra Tandlægeskolen i Aarhus. De penge sparer vi nu, og det bliver meget lettere for vores patienter, der sparer transporten frem og tilbage til Aarhus,” siger Lars Høvenhoff.

Scanninger i 3D er nødvendige, når tandlægerne skal foretage behandlinger for blandt andet fejllejrede tænder forud for tandregulering, men den giver også nye muligheder i forbindelse med eksempelvis rodbehandlinger.

”Vi får ganske simpelt bedre mulighed for at stille de rigtige diagnoser, før vi eventuelt foretager et kirurgisk indgreb,” siger cheftandlægen.

3D-scanneren koster 600.000 kr. og halvdelen af midlerne kommer fra Randers Kommunes Innovationspulje for 2016. Tandplejen vurderer, at pengene er tjent ind igen efter 3-5 år. Det gamle røntgenapparat bliver genbrugt på en tandklinik, der primært tager sig af socialt udsatte.