Første besøg i Tandplejen

Når barnet er fyldt 3 år, får I indkaldelse til et besøg på tandklinikken.

Her vil vi hovedsageligt snakke med jeres barn, men også gerne "tælle" barnets tænder, fordi vi gennem leg vil gøre barnet fortrolig med klinikken, udstyret og os.
Vi viser det udstyr, vi har, og leger lidt. Men vi vil også gerne tale med jer om, hvordan I holder barnets tænder sunde.

Vi håber, at dette møde på tandklinikken kan være med til at gøre jeres barn fortrolig med at komme i Tandplejen.

En god oplevelse

Barnet skal gerne føle sig tryg ved at gå til tandlæge. I kan selv hjælpe til ved at tale positivt om det at gå til tandlæge. Undlad at omtale dårlige erfaringer med tandlægebesøg, mens jeres barn hører på det.

Det er vigtigt, at barnet ikke loves belønning inden besøget. Mange børn vil tro, at der skal ske noget farligt, når man bliver lovet en gave for at komme.

Vi skriver til Jer når jeres barn snart fylder – eller lige er fyldt - 3 år.
Sammen med brevet fra os, modtager I en PIXI-bog om Ida's første besøg hos tandlægen, som vi håber I vil læse for jeres barn, så barnet er lidt forberedt på besøget hos os.
I vil ikke modtage en tid til dette tandeftersyn – den skal I selv booke.

Tandplejen har nemlig borgerbooking og her vil I selv få mulighed for at kunne booke de tider, som passer jer bedst.
For at kunne bruge portalen kræver det nogle indstillinger, som I selv skal lave inden I kan booke en tid til jeres barn. 

Når I kommer ind på borgerportalen, skal I oplyse kontaktinformationer i profilen på én af jer – og gerne begge, hvis I ønsker det.

Derudover skal I udfylde et helbredsskema, så vi har de bedste betingelser, for behandling af jeres barn.

Når jeres barn så er fyldt 3 år, vil I modtage en SMS fra Tandplejen med oplysning om, at det nu er muligt at booke en tid til det første tandeftersyn

For eftertiden får I automatisk besked på SMS og / eller e-mail, når det er tid til at booke en tid, derfor er det vigtigt, at det er de rigtige mobil numre og e-mail adresser, vi har.
I finder vores portal på booktandplejen.dk – for at få adgang skal der bruges en Nemid.

Se pixibogen "Ida på besøg hos tandlægen" her

Hvis der er behov for hjælp, kan I kontakte os på telefon.

Se kontakt oplysninger her

Hvis I ikke kan komme, er det vigtigt at melde afbud.