Tandbehandlinger

Undersøgelse

Et besøg på tandklinikken fører ofte til en undersøgelse af alle dine tænder.

Røntgenoptagelse

Sommetider har vi brug for et røntgenbillede af dine tænder. Billedet kan vise nogle ting / detaljer inde i tanden og i knoglen under tandkødet.

Fluorbehandling

Fluor bruges til at forebygge og hæmme/bremse huller i tænderne.

Lakering af tænder

Den første blivende kindtand bryder frem i 6-årsalderen. Derfor kaldes den 6-årstanden. Omkring 12-års alderen kommer der igen en ny blivende kindtand. Den bryder frem bagved 6-års tanden.

Hul i en tand

Alle har bakterier i munden og de bakterier som sætter sig på tænderne kaldes plak. Når man spiser eller drikker noget sukkerholdigt bliver plakken omdannet til syre, og denne syre ætser først tandemaljen, og bliver syren ikke fjernet, forsætter opløsningen af tanden. Får man ikke standset udviklingen af det begyndende hul, forsætter syreangrebet videre i emaljen og ind i tandbenet. Er det først nået så langt, kræver det behandling hos tandlægen.

Bedøvelse

I Tandplejen er vi opmærksomme på, hvor svært det kan være at lægge sig i tandlægestolen.

Præmedicinering

Hvis dit barn har svært ved at samarbejde til en nødvendig tandbehandling - måske på grund af angst eller ung alder - kan der i nogle tilfælde tilbydes støttet i form af beroligende medicin.

Tandudtrækning

Når en tand skal trækkes ud kaldes det også for en ekstraktion. Det kan være en mælketand eller en blivende tand også kaldet en permanent tand som skal tages ud.

Rodbehandling af tand

Hvorfor og hvornår skal en tand rodbehandles? Behov for rodbehandling opstår oftest i forbindelse med, at et hul i en tand (caries) når igennem tandbenet og helt ind til nerven, så bakterier trænger ind og giver betændelse i nerven.

Operationer i munden

Alle operationer foretages af det kirurgiske specialteam som holder til på klinikken på Thors Bakke.