Operationer i munden

Alle operationer foretages af det kirurgiske specialteam som holder til på klinikken på Thors Bakke.

Du kan blive henvist til operation af tandreguleringen hvis du er i gang med at få rettet tænder, eller af din lokale tandlæge.

Alle som skal opereres vil blive indkaldt til forundersøgelse inden selve operationen.

Forundersøgelse til operation

Ved forundersøgelsen laves først en lille undersøgelse af det område i munden som skal opereres. Måske tages der ekstra røntgenbilleder. Herefter forklarer Vi hvordan selve operationen kommer til at foregå og det er muligt at stille uddybende spørgsmål til det man ikke forstår.

Til forundersøgelsen spørges også ind til barnets helbred og nervøsitet for selve operationen. Hvis man er meget nervøs er det muligt at få noget beroligende medicin på selve operationsdagen.  Det betyder at man møder op en time før behandlingen og tager en pille, som hjælper barnet til at slappe af, så det bedre kan overskue det der skal ske.

Selve operationen

Ved operationen er det første der skal foregå at man skal bedøves. Vi bruger overfladebedøvelse til slimhinden så indstikket med nålen ikke kan mærkes. Det der kan mærkes er den strammende fornemmelse bedøvelsesvæsken giver når den fordeles i slimhinden. Mange synes at bedøvelsen er det sværeste og derfor tager vi os god tid og holder pauser hvis der er behov for det.

Herefter får man lov at sidde i det private venteværelse, mens vi gør klar til operationen.

Alt operationspersonalet vil bære sterile handsker, huer og mundbind. Dette er for at sikre at der ikke overføres bakterier til operationssåret.

Under operationen må der ikke opleves smerter. Det kan mærkes når vi trykker og rører, men hvis der føles smerte er der behov for yderligere bedøvelse og vi fortsætter ikke før at barnet er klar.  

Til sidst syes såret sammen med en tråd som er selvopløselig.

Efter operationen

Efter operationen får man både mundtlig og skriftlig info om hvordan man skal forholde sig de efterfølgende døgn med hensyn til  hvile, kost, mundhygiejne og smerter.

Man får også en tid til kontrol ca. en uge efter operationen.  Her fjernes også de sting som evt. sidder tilbage.

Forældre er selvfølgelige meget velkomne til forundersøgelsen og til at være til stede og holde hånd under selve operationen.