Tandudtrækning

Når en tand skal trækkes ud kaldes det også for en ekstraktion. Det kan være en mælketand eller en blivende tand også kaldet en permanent tand som skal tages ud.

Der kan være mange årsager til at tanden skal tages ud. Det kan bla. skyldes et hul, som er så stort at tanden ikke kan bevares. Det kan også skyldes at mælketanden sidder I vejen for den nye tand som skal til at bryde frem. Hvis man er I gang med tandregulering kan det ske at en blivende tand skal fjernes fordi der simpelthen er for lidt plads til den i munden.

Inden tanden tages ud skal den altid bedøves. Vi bruger overfladebedøvelse til slimhinden så indstikket med nålen ikke kan mærkes.  Det der kan mærkes er den strammende fornemmelse bedøvelsesvæsken giver når den fordeles i slimhinden. Mange synes at bedøvelsen er det sværeste og derfor tager vi os god tid og holder pauser hvis der er behov for det.

Når tanden er godt bedøvet bliver den først løsnet så den rokker og derefter forsigtigt fjernet med en tang. Under tandudtrækningen må der ikke føles smerte. Det kan mærkes når vi rokker med tanden og det opleves som en trykkende og strammende fornemmelse.

Efter tandudtrækningen kan man være lidt øm.  Det kan derfor være en god ide at man hjemme tager en smertestillende pille, som virker når bedøvelsen holder op. Det er vigtigt at man tager den med ro og ikke dyrker sport. Desuden anbefaler vi at man spiser kolde og bløde ting for at give området ro til at hele.